У 2024 році для вступу в аспірантуру будуть потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ)

Український центр оцінювання якості освіти
Заставка до матеріалу

У 2024 році для допуску до вступного іспиту з іноземної мови для вступу на навчання для здобуття ступеня доктора філософії / доктора мистецтва потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ).

Це випробування, як і вступний іспит, містить тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника). Комп’ютерне тестування відбуватиметься в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ).

Завдання ТЗНК буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, з іноземних мов – до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ, якими визначено кількість завдань з кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, схеми нарахування балів.

Реєстрація заяв на участь у ЄВІ триватиме з 7 до 29 травня включно. Реєстрацію осіб, які бажатимуть взяти участь у єдиному вступному іспиті, здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

До 17 червня учасники, зареєстровані для участі у вступних випробувань, отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування. Тестування відбудеться з 24 червня до 15 липня.

Інформацію про результати ЄВІ за шкалою 100–200 балів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 20 липня.

Докладніше – на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.