У межах імплементації проєкту EUSTS відбулося онлайн-засідання Eurolibrary

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-засідання

10 квітня 2023 року в режимі онлайн відбулося засідання Eurolibrary – заходу, передбаченого в межах імплементації проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей в Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS), який реалізується за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне, активність: серія Eurolibrary.

Спікеркою була знана українська аналітикиня, експертка з питань екології та захисту довкілля, голова правління Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» Наталія Андрусевич. Вона презентувала аналітичний огляд результатів всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного Дослідницькою агенцією Fama на замовлення громадської організації «Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» у межах проєкту «Інтеграція сталого розвитку в Україні відповідно до Європейського зеленого курсу».

Загалом було опитано 2000 мешканців України віком від 18 років методом face to face інтерв’ю в період із 17 грудня 2022 року до 2 січня 2023 року. Ключова мета дослідження – з’ясувати тенденції у ставленні українців до питань охорони довкілля та їхніх екологічних звичок, зрозуміти взаємозв’язки між війною та екологічною свідомістю, проаналізувати бачення мешканцями України повоєнного відновлення нашої держави, основних фінансових джерел його фінансування, розуміння процесу набуття членства України в ЄС, порівняти екологічні цінності та настрої українців з даними соціологічного опитування 2018 року, а також Євробарометра з низки важливих питань.

Виступ Наталії Андрусевич викликав чималу зацікавленість, адже на захід зареєструвалося 100 учасників, а відвідало понад 60, з-поміж яких – студенти різних спеціальностей, викладачі, аспіранти, учасники проєкту EUSTS з кафедр соціальних комунікацій та інформаційної діяльності, політології та міжнародних відносин і електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем, а також викладачі інших закладів вищої освіти. Присутні активно задавали питання, висловлювали свої позиції та ставлення щодо питань, відображених у дослідженні. Основний фокус питань стосувався Європейського зеленого курсу та імплементації його положень Україною, а також моніторингу виконання Угоди про асоціацію України з ЄС у частині охорони довкілля і зміни клімату.

Команда проєкту EUSTS дякує усім учасникам цього івенту і продовжує працювати над підготовкою інших, не менш цікавих заходів на актуальні теми європейської інтеграції України та співробітництва з Європейським Союзом. Запрошуємо долучатись до наших заходів усіх охочих!

Скріншот з онлайн-засідання Скріншот з онлайн-засідання Скріншот з онлайн-засідання Скріншот з онлайн-засідання