У Львівській політехніці побувала інсталяція, присвячена війні на Сході України та річниці Революції Гідності

Прес-служба Львівської політехніки
інсталяція про війну на Сході України

Із незвичайним мистецьким твором – інсталяцією, присвяченою війні на Сході України, а також річниці Революції Гідності, – нещодавно мали змогу ознайомитися студенти і викладачі Національного університету «Львівська політехніка».

Її автор, студентка Львівської національної академії мистецтв Дарія Вострес, відтворила своє бачення і громадянську позицію щодо трагічних подій, пов’язаних із підступною агресією Росії на Донбасі, протестами студентів під час Євромайдану.

На одному із листів вона промовисто написала: «Мільйони рук із бруківкою сильніші від однієї руки диктатора на ядерній кнопці». Цю думку підтримало десятки людей, котрі поставили свої відгуки на інсталяцію. Був серед них і допис ректора Львівської політехніки професора Юрія Бобала: «Одними із перших, хто вийшов на Євромайдан і взяв активну участь у Революції Гідності, були викладачі та студенти Львівської політехніки. Тому цілком невипадково, що ця інсталяція, присвячена тим буремним дням, перебуває у стінах нашого університету. Твердо переконаний, що всі ми свято збережемо у своїй пам’яті імена тих, хто поклав своє життя на вівтар нашої перемоги над диктаторським режимом, хто захистив наш спільний європейський вибір».

Інсталяція Дарії Вострес, окрім Львівської політехніки, побувала і в інших навчальних закладах Львова, де викликала жвавий відгук у глядачів.

інсталяція про війну на Сході України інсталяція про війну на Сході України інсталяція про війну на Сході України інсталяція про війну на Сході України