Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро: науковці ІХХТ зустрілися з представниками альянсу

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро

15 червня у Львівській політехніці відбулася зустріч керівництва кафедри аналітичної хімії Інституту хімії та хімічних технологій із представниками НАТО. Університет отримав обладнання за 19 900 євро.

Керівник проекту NATO Science for Peace and Security Program Multi – Year Project «PHYTOTECHNOLOGY FORCLEANING MILITARY SITES» професор Валентина Підліснюк розповідає:

– Проект стартував у жовтні 2016 року, запланована тривалість – 3 роки. Він отримав ґрант найвищого рівня програми НАТО. Україна задіяна як партнерська країна через два університети – Національний університет «Львівська політехніка» та Національний університет біоресурсів і природокористування України. Співдиректором ґранту є Павло Шаповал, доцент кафедри АХ. Проект сфокусовано на розробленні фітотехнологій для очищення мілітарно забруднених земель, з одночасним вироблянням біомаси як джерела енергії. Наше завдання – розробити ці технології та передати їх до споживача. Політехніка, зокрема Павло Шаповал, відповідають за аналітичне забезпечення дослідів. У рамках проекту до команд можуть увіходити лише аспіранти й молоді дослідники до 36 років, залучення молоді – основне для нас.

Донедавна науковці-політехніки провадили аналізування на обладнанні університету. Тепер, коли проект отримав фінансове забезпечення, було вирішено купити спеціальний модернізований прилад для досліджень, який на цій зустрічі офіційно передали університету. Обладнання потрібне для виконання завдань проекту, опісля воно залишиться у стінах Політехніки для дальшої праці. У планах керівників проекту є закупівля й іншої необхідної техніки.

На заході також були й представники університету міста Ліль (Франція) з пропозицією співпраці з Політехнікою.

Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро Університет отримав від НАТО обладнання за 19 900 євро