Варшавські архітектори провели для викладачок кафедри містобудування ІАРД лекцію та авторську екскурсію

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Архітектор Мацєй Кауфман та ландшафтна архітекторка Кінга Зіновєць-Цєплік з Варшави провели лекцію та авторську екскурсію для викладачок кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки: завідувачки кафедри професорки Галини Петришин, д.арх., професорок Юлії Ідак та Надії Соснової, доценток Людмили Гнесь, Галини Кознарської та Ярини Онуфрів, асистентки Олени Білоус.

Park akcji «Burza» – це проєкт трансформації Черняківського кургану, який був створений одразу після Другої світової війни нагромадженням купи щебеню зі зруйнованої Варшави. Поступове додавання матеріалу призвело до утворення пагорба висотою 35 м. На цьому місці спонтанно виріс ліс, який дав поштовх до створення парку, що вшановує пам’ять про події воєнного часу.

Проєкт ревіталізації території навколо кургану полягав у створенні простору, заснованого на біорізноманітті, що виникло внаслідок змін, які природним чином відбуваються в околицях. Архітектори розробили рішення, щоб уможливити доступ на вершину Черняківського кургану для людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями та сімей з дітьми.

Лекція та ознайомлення із сучасним об’єктом Park akcji «Burza» є важливою складовою обміну досвідом, отримані знання й матеріали буде впроваджено у навчальні курси магістерської освітньо-професійної програми «Містобудування» у Львівській політехніці.

Лекція та авторська екскурсія відбулися відповідно до програми наукового стажування на архітектурному факультеті Варшавської політехніки з 13 по 20 червня 2024 року в рамках академічної програми мобільності NAWA «Розвиток стратегічного партнерства між Варшавською політехнікою та Національним університетом «Львівська політехніка».

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії