Відбулася онлайн-зустріч представників МІОКу та Асоціації «24 лютого»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

5 квітня 2023 року працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», зокрема Ірина Ключковська, директорка МІОКу, Андрій Яців, заступник директора, і Тетяна Голдак-Горбачевська, наукова співробітниця, зустрілися на платформі Zoom із Наталею Ільницькою, головою Асоціації «24 лютого», та Марією-Христиною Ільницькою, заступницею голови.

Засновницею Асоціації є українська громада в Л’Аквілі, регіоні Абруццо, що в Італії. Мета спільноти – підтримка громадян, які постраждали внаслідок війни. З часу повномасштабного вторгнення росії в Україну Асоціація надає допомогу українським біженцям, забезпечує реалізацію різних проєктів, що спрямовані на підтримку української громади.

Під час зустрічі представники обох організацій говорили про подальшу співпрацю. Йшлося, зокрема, про координацію зусиль над спільним вивченням проблем українських біженців та громадських організацій української діаспори в Італії.

МІОК дякує Наталії Чухрай, проректорці з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки, та Орестові Васильку, керівникові Центру українсько-італійської співпраці, за сприяння у налагодженні контактів з Асоціацією.