Відкритий лист Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою до української спільноти за кордоном

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

У наше життя прийшла війна. Вона увірвалася в кожен дім, залетіла до кожної родини, принесла ріки крові, сліз і страждання.

У цій страшній новій реальності ми не залишилися самі. Ми маємо вас, наших братів і сестер у кожному куточку світу, таких рідних і таких надійних. На відстані простягнутої руки, на відстані плеча, яке дає нам силу і зміцнює віру в перемогу.

Ми дякуємо всім, хто згуртувався навколо нашої нації в один міцний кулак: нашому Президентові й уряду, нашій героїчній Армії – відважним кіборгам, волонтерам, лікарям, усім-усім… Зокрема й бабусям, які випікають хліб для наших воїнів. Дякуємо Кожному й Кожній!

А сьогодні ми особливо дякуємо саме вам, дорогі українці світу! За надзусилля, за впертість, за втому і недоспані ночі, за азарт і злість, за велику любов до кожного клаптика нашої землі, за тонни гуманітарної допомоги, за величезну фінансову підтримку, за кожен шолом і бронежилет, за ліки, за всі мітинги й акції! За ВСЕ!!! І ми робимо і зробимо все можливе, аби про це знала хай і зранена, але нескорена та безмежно сильна Україна! Не для красного слівця, а для відчуття отого самого плеча рідної душі, яка завжди з нами. Пишіть нам. І звістка від вас полетить Україною!

Нехай Господь тримає Україну під своєю опікою! Перемога за нами! Слава Україні! Слава Українцям!
 

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» заснований 1992 року.

МІОК працює для розбудови і зміцнення взаємодії між Україною та її діаспорою у сфері освіти, культури, для поширення знань про світове українство, досліджує міграційні процеси, створює інноваційний інтелектуальний продукт для вивчення та популяризації української мови у світі.

Партнерами МІОКу є Світовий Конґрес Українців, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій, численні українські громади за кордоном, а також відомства державної влади, Церква, освітні та наукові інституції, медії та ін.