Вийшла друком монографія «Перерозподіл зусиль в будівлях та спорудах від деформацій їх елементів і основ»

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки видання

Вийшла друком монографія «Перерозподіл зусиль в будівлях та спорудах від деформацій їх елементів і основ» за співавторства доцента кафедри архітектурного проєктування та інженерії Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Дмитра Гладишева.

Монографія присвячена розгляду підходів до аналізу різних конструктивних рішень, які зустрінуті авторами при обстеженнях будівель і споруд, які слід врахувати, змінити або удосконалити для прийняття логічних проєктних рішень в процесі реконструкції. Результати досліджень перерозподілу зусиль в існуючих будівлях та спорудах від деформацій їх елементів і основ були пов’язані із необхідністю їх реконструкції для подальшого відновленням і збереження їх експлуатаційної надійності та довговічності. Запропоновані можливі варіанти підсилення їхніх елементів на базі ретельного аналізу проведених натурних досліджень та з урахуванням фактичних схем їх роботи.

Монографія рекомендована Вченою радою Національного університету «Львівська політехніка» (протокол № 9 від 27.02.2024 р.) та буде корисна для наукових та інженерно-технічних працівників, аспірантів, магістрів у галузі знань «Архітектура і будівництво», які спеціалізуються у напрямах реконструкції та діагностування технічних станів будівель.

Обкладинка видання