Вийшов друком навчальний посібник «Технологія ферментних препаратів» авторства доцентів кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Романа Субтельного та Юрія Мельника.
У посібнику розглянуто класифікацію ферментів, описано основні джерела їх промислового одержання, детально розглянуто технологію одержання ферментів мікробним синтезом, наведено характеристику основних стадій одержання виробничої культури мікроорганізмів глибинним і поверхневим способом, описано основні способи очищення та концентрування ферментних розчинів. Посібник містить лабораторний практикум, в якому описано методику визначення активності деяких гідролітичних ферментів.
Посібник видано для забезпечення викладання навчальних дисциплін спеціальності 181 «Харчові технології» на рівні бакалавра і магістра, а також для аспірантів і викладачів харчових спеціальностей закладів вищої освіти.