Викладачі кафедри хімічної технології силікатів відвідали Національний реабілітаційний центр «Unbroken | Незламні»

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фото з відвідин центру

Викладачі кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки – професори Ірина Луцюк та Ярослав Якимечко і доцент Зенон Боровець – із метою вивчення технології моделювання та виготовлення протезів втрачених кінцівок, ознайомлення з номенклатурою матеріалів для їх створення відвідали Національний реабілітаційний центр «Unbroken | Незламні», який працює на базі першого медичного об’єднання міста Львова. У Центрі отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу військовослужбовці та цивільні, як дорослі, так і діти, які втратили кінцівки.

Фахівці Центру здійснили докладну презентацію всього технологічного циклу протезування кінцівок від початкового етапу замірів до виготовлення кінцевого протезу, ознайомили з роботою основного обладнання, новітніми матеріалами та вимогами, які висувають до них. Зокрема, фахівець із протезування Назар Магола зазначив, що гіпс, який використовують для моделювання куксоприймальної гільзи, характеризується розширними властивостями під час його тверднення, що, своєю чергою, ускладнює процес створення моделі для гільзи. Це зумовлює потребу розроблення модифікації малорозширних гіпсових систем.

Такі зустрічі з фахівцями-практиками є важливими й необхідними для підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою 163 «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення» в межах викладання дисципліни «Технологія силікатних матеріалів».

Викладачі кафедри хімічної технології силікатів висловлюють щиру вдячність керівнику Центру протезування та ортезування «Незламні» Владиславу Сіховському, фахівцям з протезування Назару Маголі, Любомиру Сакалошу, Ярославу-Дмитру Ільману за презентацію організації роботи Національного реабілітаційного центру «Unbroken | Незламні», детально та фахово продемонстровану технологію протезування і соціалізацію людей з обмеженими фізичними можливостями.

Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру