Викладачі кафедри ПМАІ взяли участь в академічній програмі NAWA у Сілезькому технологічному університеті

Кафедра проєктування машин та автомобільного інжинірингу
Фото з відвідин Польщі

15–19 квітня 2024 року завідувач кафедри проєктування машин та автомобільного інжинірингу Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки професор Василь Дмитрів і доцентка кафедри Оксана Велика відвідали з візитом Сілезький технологічний університет (Silesian University of Technology) за програмою NAWA.

Метою поїздки було не лише налагодити освітньо-наукову співпрацю в галузі механічної інженерії, але й ознайомитися з навчальним середовищем та кращими практиками освітньої діяльності. Програма візиту була насичена зустрічами та оглядом кращих науково-дослідних лабораторій кафедр енергетичних машин і апаратів, механізації та роботизації гірництва, електроніки і промислової автоматики, автоматизації технологічних процесів та інтегрованих виробничих систем.

Представники кафедри проєктування машин та автомобільного інжинірингу Львівської політехніки провели продуктивні зустрічі з керівництвом та працівниками факультету інженерії екології і енергетики та механіко-технологічного факультету. Обговорено актуальні проблеми та виклики, що стоять перед науковою спільнотою в епоху глобальних змін та інтернаціоналізації наукових досліджень. Важливим аспектом поїздки було обговорення подальших кроків співпраці саме в машинобудівному напрямі. Бо саме відродження машинобудівної галузі України є запорукою забезпечення незалежності та підвищення конкурентоздатності нашої країни на світовому ринку.

Колектив кафедри ПМАІ висловлює вдячність за вагому допомогу та підтримку в організації поїздки доктору Анджею Вілку, який уже не перший рік активно сприяє інтеграції наукової спільноти України у європейський простір.

Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі