Випускник Інституту геодезії, співзасновник фірми Skeiron провів відкриту лекцію для студентів

Інститут геодезії Львівської політехніки
Фото з лекції

Випускник Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» (бакалаврської програми «Геодезія та землеустрій» 2016 року та магістерської програми «Інженерна геодезія» 2017 року) Юрій Преподобний розповів студентам про свій досвід роботи у галузі та актуальні проєкти.

Юрій є співзасновником фірми Skeiron та експертом з оцифрування культурної спадщини. Один із важливих проєктів компанії є #SaveUkrainianHeritage, де хлопці узагальнили весь наявний в Україні досвід з оцифрування пам’яток архітектури та створенння цифрових двійників споруд. Вони створили вже понад 200 двійників таких об’єктів в Україні та надають ці дані для всіх охочих.

Юрій обговорив із зацікавленими бакалаврами, магістрами й аспірантами Інституту геодезії особливості та практичні аспекти використання 3D-лазерних сканерів, камер і дронів. Обговорено не лише методи лазерного сканування, цифрової фотограметрії і відповідного програмного забезпечення, а й особливості споруд, які були оцифровані.

Дякуємо випускнику за його приділений час, цікаву лекцію і натхнення для теперішніх студентів, адже, як зізнався Юрій, ідея започаткування власної фірми Skeiron зародилася й почала реалізовуватись у стінах Інституту геодезії ще коли він був студентом бакалаврату.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції