Японський університет Kobe Gakuin зацікавлений у співпраці з Львівською політехнікою

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Фото із заходу

Міський голова Андрій Садовий поспілкувався з послом України в Японії Сергієм Корсунським у режимі онлайн. Говорили, зокрема, про можливості для налагодження співпраці між Львовом та містами Японії, про розвиток місцевих технопарків, залучення японських інвестицій у виробництва та спільні українсько-японські освітні проєкти.

Окрім технопарків, місто зацікавлене в співпраці у сферах ІТ, харчової промисловості, моди і легкої промисловості, архітектури та дизайну, а також – освіти. Зокрема, попередньо вдалося поспілкуватися з представниками японського міста Кобе, яке славиться індустріальним парком і високотехнологічними вишами. Тож налагодження співпраці з таким містом було б особливо корисним для Львова.

Місто Кобе – великий міжнародний порт, одне з найбільших міст узбережжя Осацької затоки. Це також велике комерційне місто. Головними галузями економіки є харчова промисловість, фармацевтика, мода і туризм. У Кобе знаходиться понад 100 представництв міжнародних підприємств у Азії та Японії, найсучасніший технопарк у галузі біо- і фармтехнологій, а також низка університетів, серед яких Kobe Gakuin, який зацікавлений у співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка».

Докладніше – на сайті Львівської міської ради.