ЄВІ-2024: вступникам до магістратури та аспірантури надано ще одну можливість пройти іспит

Український центр оцінювання якості освіти
Заставка до матеріалу

Вступникам до магістратури та аспірантури цьогоріч буде надано можливість за бажанням пройти єдиний вступний іспит (ЄВІ) під час третьої (спеціально організованої) сесії. Відповідний наказ затвердило Міністерство освіти і науки України.

Цю сесію буде організовано для вступників, які не реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ або зареєструвалися, але не взяли в ній участі. Також повторно можуть скласти цей іспит ті, хто бажає покращити свої результати й скористатися шансом на вступ до магістратури/аспірантури у 2024 році.

Третю сесію ЄВІ проводять за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб. Вартість цієї послуги буде оголошено до 8 серпня.

Відповідно до Календарного плану організації та проведення у 2024 році спеціальної сесії ЄВІ з 12 до 19 серпня триватиме реєстрація охочих узяти участь у вступному випробуванні. Як і під час основного чи додаткового періоду реєстрації, вступники мають звернутися до приймальної комісії закладу вищої освіти.

Докладніше про процедуру реєстрації

Спеціально організовану сесію ЄВІ буде проведено впродовж 1214 вересня. Результати за шкалою 100–200 балів буде розміщено в електронних кабінетах учасників до 24 вересня включно.

Зауважимо, що проведення спеціально організованої сесії єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) не передбачено.