За допомогою розробки політехніків перевірили на якість і надійність мостовий перехід через річку Бережниця

Кафедра інформаційно-вимірювальних технологій Львівської політехніки
Фото з випробувань

Працівники кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки реалізували схему встановлення віброметричної акусто-емісійної експериментної частини комплексного мостового дослідження – реєстрації (не)виникнення руйнівних сигналів акустичних за субкритичних навантажень.

Під егідою «Служби автомобільних доріг у Львівській області» у рамках експлуатаційного утримання автошляху на автомобільній дорозі Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига перевірили на якість, надійність та відповідність експлуатації мостовий перехід через річку Бережниця на об’їзній ділянці міста Моршин (км 13 + 691).

Випробування відбувалося з використанням двох вантажівок масою 33 тонни кожна. Спеціальне обладнання, встановлене залученими спеціалістами (під наглядом спеціалізованого підприємства ТзОВ «НВП «Тріада») у відповідних місцях на мосту фіксувало реакцію споруди на статичне та динамічне навантаження.

Після проведення сертифікатних випробувань споруди міст знову функціонує у звичному режимі й уже зараз відкритий для руху автомобільного транспорту.