Здобувачки вищої освіти кафедри АІП відвідали міжнародну конференцію омбудсменів у Кассіно (Італія)

Кафедра адміністративного та інформаційного права
Фото з конференції

9–16 вересня відбулася міжнародна конференція омбудсменів у місті Кассіно, Італія, що була організована президентом Національної координації цивільних захисників італійських регіонів та автономних провінцій, омбудсменом регіону Лаціо Маріно Фарделлі.

Конференція була присвячена збереженню прав людини у сьогоденні, діяльності молоді у творенні політики та державних процесах. Захід був насичений доповідями, сповнений виступів і дискусій з фундаментальних питань, таких як права громадян та роль цивільних захисників у всьому світі. Міжнародні делегації поділилися досвідом і кращими практиками, зміцнюючи співпрацю між країнами.

На конференції зібралися делегації омбудсменів та студентів з різних куточків світу: були представлені Україна, Італія, США, Камерун, Бразилія, Колумбія, Філіппіни, Нідерланди, Боснія і Герцеговина, Ізраїль, Туреччина, Узбекистан, Молдова, Мексика та інші.

Студентки кафедри адміністративного та інформаційного права Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки взяли участь в обговоренні важливих питань, розповіли про можливості молоді в Україні під час війни та налагодили міжнародні зв’язки з іншими делегаціями. Здобувачки вищої освіти отримали досвід у таких ключових питаннях, як інновації та доступ до правосуддя, участь державних установ у збереженні прав людини, роль омбудсменів у конфліктах і надзвичайних ситуаціях, міжнародне співробітництво заради більш справедливого й інклюзивного майбутнього.

Щиро вдячні Маріно Фарделлі за організацію насиченого тижня в Італії, за можливість долучитися до конференції та отримати такий важливий досвід задля подальшого розвитку молоді в Україні!

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції