Науковий парк Львівської політехніки стане базою для створення Міжнародного медичного кластеру в Україні

Відділ медійного забезпечення Центру комунікацій
підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру

В Україні створять Міжнародний медичний кластер, у межах якого досліджуватимуть COVID-19 та інші віруси, а також виготовлятимуть медичне обладнання для українських  та закордонних закладів охорони здоров’я.

7 серпня відбулось підписання Меморандуму про взаємодію та співпрацю між представниками Львівської політехніки, Громадської спілки «Хай-Тек Офіс Україна» та Південнокорейського медичного консорціуму, який передбачає створення Міжнародного медичного кластеру. До проєкту також долучилися: Посол Південної Кореї в Україні, Посол України в Південній Кореї, представники Ізраїлю, Польщі, Північної Ірландії та США. Основною базою для Міжнародного медичного кластеру стане Науковий парк SID City Львівської політехніки.

 «Те, що цей проєкт буде виконаний, я навіть не сумніваюся. Адже потенціал Львівської політехніки ― науковий, інтелектуальний, матеріальний ― надзвичайно потужний. Коли ми реалізуємо проєкт із організації Наукового парку та медичного кластеру, то матимем результати, які вплинуть на імідж Львівської політехніки і Львівщини загалом», ― підкреслив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

Одне із пріоритетних завдань медичного кластеру ― дослідження стовбурових клітин та використання їх для омолодження організму. Крім того, обладнання, яке вироблятимуть, постачатимуть на ринки Європи, Африки та Близького Сходу.

«Головна мета створення кластеру ― допомогти побороти епідемію. Переконаний, що це далеко не останній виклик для людства, тому кластер допоможе об’єднати зусилля міжнародних партнерів для розвику медицини, науки і таким чином імплементувати наукові дослідження в практичну діяльність››, ― наголосив директор Наукового парку SID City Львівської політехніки Назар Подольчак.

Фото: Департамент освіти і науки ЛОДА

підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру підписання Меморандуму про створення Міжнародного медичного кластеру