Кафедра архітектури та реставрації бере активну участь у розробленні програм порятунку найважливіших пам’яток Львівщини

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Один із замків Львівщини

Унікальні пам’ятки Львівщини просто зберігати – замало, їх прагнуть включити як ключові об’єкти у стратегію сталого розвитку громад. Саме тому для 16 визначних пам’яток культурної спадщини Львівщини фахівці створять комплексні програми ревіталізації.

Ініціатором такого масштабного проєкту під назвою «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження» є Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, а став можливим він завдяки підтримці Українського культурного фонду.

До проєкту увійшли об’єкти, які першими запропонували для реставрації в межах програми «Велике будівництво у культурі», і частина з яких матиме шанс на відновлення з наступного року.

Через програми ревіталізації, які включають також дослідження думки самих громад, фахівці запропонують готову візію для 16 пам’яток.

Консультантами проєкту є професор Микола Бевз, архітектор Богдан Гой, директорка українського ICOM Катерина Чуєва. Також працюватимуть Михайло Хохонь, Микола Гайда, Василь Петрик, а координатором є Наталка Войцещук.