Команда проєкту OPTIMA запрошує студентів та працівників до реєстрації на онлайн-курс «Відкриті наукові практики»

Команда проєкту OPTIMA
online course optima

Шановні друзі!

Команда проєкту OPTIMA із задоволенням запрошує вас до реєстрації на програму (онлайн-курс) «Відкриті наукові практики», яка почнеться 5 лютого 2024 року.

Посилання на курс

У цій програмі зібрано матеріали з відкритої науки, орієнтовані на практичне навчання у відкритому освітньому середовищі для покращення рівня прозорості наукових досліджень.

Ця програма буде цікавою для здобувачів освіти всіх рівнів, викладачів, дослідників, бібліотекарів, а також усіх зацікавлених, які планують упроваджувати принципи та практики відкритої науки у своїй діяльності та діяльності організації, де вони навчаються або працюють.

Під парасолькою цієї програми зібрано чотири курси, які слухачі можуть брати як окремо, так і в комплексі, проходячи обраний ними курс чи програму в цілому.

Курс 1. «Принципи відкритості та відкрита співпраця»

У цьому курсі розглянуто підходи до використання безкоштовних і відкритих ресурсів, принципи відкритості та відкритої співпраці дослідників.

Курс 2. «Відтворюваність досліджень»

Цей курс присвячений опису явищ відтворюваності та повторюваності досліджень зі збереженням академічної доброчесності, відтворюваності досліджень та аналізу даних, попередньої реєстрації дослідницьких проєктів і реплікації досліджень.

Курс 3. «Керування дослідницькими даними та відкриті дані»

У цьому курсі описано підходи до збирання дослідницьких даних, управління та поширення дослідницьких даних, а також використання планів управління даними.

Курс 4. «Публікація результатів досліджень у відкритому доступі»

Дає можливість ознайомитися зі становленням, сутністю та значенням відкритого доступу в науковому просторі, з підготовкою дисертаційної роботи до публікації у відкритому доступі.

Відкриття курсу для слухачів заплановано 1 квітня 2024 року, про що ми повідомимо додатково усіх зареєстрованих!

Програма є безкоштовною.

За умови виконання тестових завдань програми слухачі матимуть можливість отримати сертифікати про проходження програми.

З нетерпінням чекаємо вас, наші любі слухачі!