Львівська політехніка – серед п’яти найкращих українських вишів у рейтингу QS EECA 2022

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Оприлюднено щорічний рейтинг кращих університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, на 2022 рік (QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings 2022), до якого ввійшли 450 кращих закладів вищої освіти, зокрема 41 з України. Рейтинг укладено глобальним науково-дослідним консультаційним центром QS Quacquarelli Symonds.

Бен Саутер, директор аналітичного центру QS Quacquarelli Symonds, повідомив, що кількість українських закладів вищої освіти серед найкращих у Східній Європі та Центральній Азії зросла до 41, що є абсолютним рекордом в історії цього регіонального рейтингу.

Топ-5 українських закладів вищої освіти, які ввійшли до рейтингу:

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка (загальне місце – 35);
  2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (63);
  3. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (69);
  4. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (105);
  5. Національний університет «Львівська політехніка» (106).

Для складання регіонального рейтингу університетів QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings враховують десять показників: академічна репутація закладу освіти, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з ученим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.