Львівська політехніка завойовує освітній ринок серед іноземних вступників

Центр китайсько-української співпраці Львівської політехніки
Фото із засідання

З кожним роком у Національному університеті «Львівська політехніка» зростає кількість іноземних студентів. Зазвичай іноземців приваблюють освітні програми, які викладають англійською мовою. Такий вибір не є випадковим, адже інтернаціоналізація освітнього простору передбачає його уніфікацію насамперед за мовною ознакою.

Веб-портал Study Abroad Aide (Південна Корея) констатує зростання популярності нашого університету серед іноземних вступників у рейтингу 2023–2024 World Rankings for Best Universities for International Student, у якому Львівська політехніка посідає друге місце серед українських закладів вищої освіти.

В Національному університеті «Львівська політехніка» цьогоріч для викладання іноземним студентам англомовних дисциплін задіяно 65 викладачів. Розвиток проєкту викладання «на експорт» потребує додаткових зусиль. У колективу викладачів виникають конструктивні запитання, пов’язані з організуванням освітнього процесу, зорієнтованого на перспективу. Сьогодні в Університеті іноземні студенти – це переважно китайські громадяни. Центр китайсько-української співпраці Львівської політехніки ініціював зустріч колективу викладачів із керівництвом нашого університету.

8 листопада відбулася така зустріч, на якій було обговорено низку актуальних питань та прийнято відповідні рішення. В обговоренні взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай, проректор з науково-педагогічної роботи (повна вища освіта) Олег Давидчак, директор Інституту економіки і менеджменту Олег Кузьмін, керівник Центру китайсько-української співпраці Михайло Яструбський, начальник відділу роботи з іноземними студентами Сергій Купчак, завідувачі кафедр, на яких навчаються іноземні студенти за англомовними програмами.

Фото із засідання Фото із засідання Фото із засідання Фото із засідання