Нове видання колективу кафедри ПМВ – серед переможців національного конкурсу видань «Юридика»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Обкладинка видання

18 травня 2024 року до Дня науки в Україні оголошено результати II Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань з права, безпеки та євроінтеграції «Юридика».

І місце у номінації «Довідкові видання з безпеки (енциклопедії, словники, довідники)» здобуло нове видання «Міжнародна та європейська безпека. Словник» – колективна робота науково-педагогічних працівників кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка», що містить поняття і терміни зі сфери міжнародної та європейської безпеки.

Словник з міжнародної та європейської безпеки має на меті дати читачеві якнайширшу й водночас об’єктивну, науково достовірну інформацію у сфері міжнародної безпеки, міжнародних взаємодій, суспільно-політичного життя, сформувати цілісне уявлення про зміст та напрями розвитку глобального, європейського та національних процесів у сфері безпеки й оборони. У словнику значну увагу зосереджено на формулюваннях суті міжнародної, національної, регіональної безпеки, нормативно-правовому регулюванні сектору безпеки на міжнародному, регіональному та українському рівнях, новітніх і традиційних безпекових загрозах та викликах, видах і формах взаємодій у сфері безпеки й оборони тощо. Словник може стати в пригоді вченим, політикам та державним службовцям, викладачам і студентам вишів відповідних факультетів і катедр та всім, хто цікавиться соціально-політичними науками та сучасною міжнародною ситуацією у сфері безпеки й оборони.

Щиро вдячні організаторам конкурсу за розвиток та популяризацію якісних українських видань у сфері права, безпеки і євроінтеграції в умовах війни та підготовки України до вступу до ЄС та НАТО!

Диплом переможця конкурсу Обкладинка видання