Політехніків нагородили дипломами за роботи з реставрації скульптури «Ощадність. Рільництво. Промисловість»

За матеріалами сайту Львівської міської ради
львівська «Статуя Свободи»

У Львові завершилися роботи з реставрації скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість», відомої ще як львівська «Статуя Свободи». Також днями коштом меценатів тут влаштували підсвітку. 17 січня в Музеї етнографії та художнього промислу, на даху якого і розташована скульптура, відбулось її офіційне відкриття.

Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці того ж року його студенти спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Львівської політехніки провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптури. Роботи виконувало ПП «Оберіг».

Міський голова Львова Андрій Садовий вручив грамоти від імені громади міста реставраторам проекту. Дипломами за проведення робіт нагородили працівників і колектив Колегії та профкому студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка»; працівників і колектив Студентської ради та Студентського профкому Львівського навчально-наукового інституту Державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи»; працівників і колектив студентської самоврядної організації «Основа» та Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Львівського національного аграрного університету.
 

Фото: Олександр Мазуренко