Проєкт ЄС із розвитку громадянського суспільства у країнах Східного партнерства оголосив конкурс для українців

Сайт Міністерства молоді та спорту України
Заставка до матеріалу

У відповідь на війну в Україні Проєкт Європейського Союзу з розвитку громадянського суспільства у країнах Східного партнерства адаптує свою діяльність та оголошує новий конкурс для громадських організацій та активістів України.

Метою проєкту є різні форми підтримки організацій та активістів громадянського суспільства у регіоні. З урахуванням складної ситуації, спричиненої війною, українським заявникам запропоновано спрощений варіант звернення про підтримку.

Стипендіальна підтримка розрахована на членів організації громадянського суспільства, активістів та інших осіб, які цікавляться тематикою громадянського суспільства. Стипендії нададуть фізичним особам з метою сприяння розвитку їхніх лідерських навичок. Це передбачає виконання певного стипендіального проєкту, на який виділяють бюджетну підтримку в розмірі близько 5 000 євро на період 6 місяців (у виключних випадках – 8 місяців).

Проєктом передбачено гнучкий підхід у зв’язку з воєнним часом, тож запити на підтримку розглядатимуть на індивідуальній основі.

Докладніше – на сайті Міністерства молоді та спорту України.