Студенти IV курсу кафедри органічної хімії Львівської політехніки, які навчаються за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», відвідали цех кондитерських виробів ПрАТ «Концерн Хлібпром», який розташований на вулиці Східній, 45. Екскурсія була організована завдяки співпраці професора В.Я. Самарика та інженера-технолога з інновацій Тараса Романа, який є випускником Університету.
На території заводу й у цехах студентів супроводжували викладачі кафедри професор С.М. Варваренко і доцент В.П. Васильєв, а також технологи заводу, які пояснювали особливості технологічного процесу, роботу обладнання, специфіку праці на підприємстві тощо. Студенти ознайомилися з процесами виготовлення хлібних напівфабрикатів з використанням технології шокової заморозки. Такі заходи сприяють засвоєнню теоретичних знань і практичних навичок, які студенти отримують під час навчання в університеті.
Варто зазначити, що ПрАТ «Концерн Хлібпром» – одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке щодня виготовляє до 200 тонн продукції – хлібної, хлібобулочної, кондитерської та тістових напівфабрикатів. В компанію входить 5 переробних підприємств, що розташовані у Львівській та Вінницькій областях. Сьогодні ВП «Цех кондитерських виробів» – один із найсучасніших у країні за комплектацією хлібозавод європейського рівня, оснащений повністю автоматизованими високотехнологічними лініями провідних світових виробників.