В Університеті відбулась Міжнародна конференція «Обчислювальний інтелект і смарт-системи» (CISS-2024)

Кафедра автоматизованих систем управління Львівської політехніки
Фото з конференції

10–12 жовтня у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Обчислювальний інтелект і смарт-системи» (CISS-2024), організована кафедрою автоматизованих систем управління Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Співорганізаторами конференції стали Comenius University Bratislava (Словаччина), Lodz University of Technology (Польща), University of Applied Sciences Campus Vienna (Австрія).

Зі вступним словом виступив завідувач кафедри автоматизованих систем управління, д.т.н., професор Василь Теслюк, який зазначив, що тематика наукового зібрання є актуальною та охоплює дослідження з широкого спектру галузей науки і техніки, звернув увагу, що така конференція проходить уперше і присвячена 50-річчю заснування кафедри АСУ.

Тематичними напрямами конференції були:

  • методи й засоби обчислювального інтелекту;
  • методи обчислювального інтелекту в смарт-системах;
  • нейронечіткі методи управління робототехнічними системами;
  • методи й засоби управління розумним підприємством, розумним будинком, розумним містом;
  • доповнена та віртуальна реальність у смарт-системах;
  • безпека смарт-мереж;
  • методи обчислювального інтелекту в медицині.

Тематика окремих секцій конференції пов’язана з освітніми проєктами Еразмус+ напряму Жан Моне модуль, які реалізують на кафедрі АСУ (AR4EDU, TrustAI та DataProEU).

На пленарному засіданні виступили також запрошені спікери із презентаціями сучасних досліджень у галузі інтелектуального аналізу даних та смарт-систем: Ricardo J. Rodríguez (University of Zaragoza, Spain), Maryam Nasser (Kingston University, United Kingdom), Gordon Hunter (Kingston University, United Kingdom).

Особливий інтерес викликала секція з огляду розробок і власних проєктів у галузі обчислювального інтелекту та смарт-систем, яку відкрив Андрій Кравчук, співзасновник волонтерської організації Help a Hero.

У рамках конференції було проведено воркшоп «Застосування обчислювального інтелекту», де докладніше розглянули доповіді зі сфери обчислювального інтелекту, сучасних комп’ютерних технологій та розроблення смарт-систем, а також продемонстрували практичні розробки з цієї тематики досліджень. Обговорено актуальні питання інформаційних технологій і смарт-систем, здійснено аналіз сучасних досліджень та перспектив розвитку цих напрямів. Це сприяло розширенню співпраці між запрошеними гостями, доповідачами та слухачами проведеного заходу.

Заплановано, що в подальшому конференція стане щорічною.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Фото з конференції