В Університеті за участю міністра освіти і науки відбулась нарада щодо навчання українських учнів за кордоном

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото з наради

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась нарада щодо навчання українських учнів за кордоном. Участь у нараді взяв міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Під час наради наголосили на важливості охоплення навчанням учнів незалежно від їхнього місця перебування. За таких умов особливої ваги набуває якість дистанційного навчання, яка потребує відповідної підготовки вчителів.

«Внутрішньо переміщені особи сьогодні впливають на всю систему освіти, на методологію, організацію освітнього процесу. Але те, що сьогодні робить Львівська політехніка в частині формування державної дистанційної школи, впровадження освітнього процесу на всій території України із залученням навіть тимчасово окупованих територій, це є прямими ознаками нашого з вами руху незламності України», – зазначив Сергій Шкарлет.

Він подякував усім, хто долучився до формування креативних засад освітнього процесу незважаючи на бомбардування та атаки ворога, в такий спосіб забезпечуючи залученість кожної дитини до освітнього процесу.

Присутні звернули увагу на важливість використання дистанційних технологій для повноцінної роботи середньої школи.

Центр інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» за останні 5 років розробив та впровадив модель підготовки закладу освіти та педагогічного колективу до впровадження якісного дистанційного навчання «з нуля під ключ». Про можливість масштабувати цей досвід у межах України наголосила у своєму виступі директорка ЦІОТ Маргарита Носкова.

«Всі питання, які сьогодні обговорюють, – надзвичайно важливі. Багато людей виїхали за кордон, переїхали на захід України, роз’їхались по всій території України. І, мабуть, найбільше у цьому випадку потерпає середня школа, адже мова йде про вчителів, дітей, про те, як налагодити систему освіти в Україні. Впевнений, що люди, які тут присутні, враховуючи їхній досвід і бажання працювати, внесуть свіжі ідеї та зміни у ці процеси», – зазначив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Також обговорили проєкт, створений саме на Львівщині, – Українську дистанційну школу.

Про свою діяльність розповіли представники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка». Багаторічний досвід співпраці МІОК з українською діаспорою дасть змогу залишити на орбіті української освіти дітей, які перебувають за кордоном. А співпраця МІОК із дистанційними школами України забезпечить якість та системність цієї роботи.

За активну освітню діяльність подякою від Львівської ОВА відзначили Ірину Михайлівну Ключковську, директорку Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

«Я б попросив ректора Львівської політехніки очолити робочу групу щодо формування синергії запровадження разом з дистанційною школою всіх тих засад об’єднання всіх наших українців, які є у світі. Адже сьогодні багато українців в різних країнах і ми не можемо концентруватися на кожному осередку якоїсь громади, сьогодні весь світ переповнений українцями не від доброї долі, від лихої. Українську освіту ми маємо надати кожному охочому. Жодна дитина не має бути відсторонена від української освіти. І я вірю, що ми зможемо в певній синергії сформувати єдиний методологічний центр», – підсумував зустріч Сергій Шкарлет.

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради Фото з наради